lørdag den 23. juni 2007

Forandringswiki

Har redigeret indlæg i wikipedia før - opfordret af Lennart Björneborn fra Danmarks Biblioteksskole. Første gang var med en smule ærefrygt. Men det skal jeg da lige love for, at man hurtigt kommer udover.

Har nu redigeret i artiklen på den danske wikipedia om Litteratursiden, bla. ved at lave tilføjelser om udviklingen hen imod større brugerdeltagelse. Se de nyeste ændringer på artiklen Litteratursiden.dk på wikipedia. Klik f.eks. på fanebladet historik.

Nødråb: Nogen, der ved, hvordan man laver et link til læseklubben inde i teksten på wikipedia?

Jeg bliver ved med at oprette interne links til wikipedia, der vil have mig til at lave en ekstra artikel om læseklubben. Også selvom jeg klikker på den eksterne linkfunktion.

Hmm.. kan godt lade sig gøre! Men ikke foreneligt med artiklens øvrige link-etikette. Wikipedia er nok ikke interesseret i links inde i artiklen linker væk fra siden. Men vil gerne samle de eksterne links i bunden. Virker logisk.

Millioner af dollars fra DR

Hvem skulle have troet det? Har DR ikke problemer nok i forvejen med et for dyrt byggeri i millionklassen og fyringer af medarbejdere i hundrevis. Og nu kaster mastodonten ovenikøbet millioner af dollars i grams til alle, der gider at samle dem op.

Godt nok er det fiktive millioner, der kun kan bruges til at købe et bestemt produkt for. Cykelryttere i verdens hårdeste cykelløb: Tour de France. Men er man (stadigvæk) cykelentusiast er det også godt nok.



DRs
Tourmanager-spil er åbent. Vær med til at sætte hold for 50 millioner dollars i gratis startkapital og dyst med en række cykelentusiaster fra tour-start i London den 7.juli og frem til Paris den 29.juli.

Læs mere på DRs tour side og sæt dit eget hold.

Billedet er fra
wjarettcs konto på flick.

torsdag den 21. juni 2007

Gensyn med Marlowe

Gunnar Staalesen og Raymond Chandler. To forskellige verdensdele, to forskellige tider, to forskellige mænd. Og alligevel er der meget tydelige aftryk i sprog og stil, som henrykker og gør én så glad.

Varg Veum er en vellykket pastiche (fint ord) på Chandlers berømte detektiv Philip Marlowe. Man kluklér af begejstring. Men engang var jeg fortvivlet. Jeg havde læst alt af Dashiell Hammet, alt af Chandler, forkastet de amerikanske forsøg på femikrimi, opdaget de nordiske og fandt så Dan Turells snurrige detektivromaner om den navnløse. Også han havde sine forbilleder. Og også dette fik en ende. Men NU er redningen kommet og han hedder GUNNAR STAALESEN.

For et halvt år siden var det Arne Dahl og Stieg Larsson, og de er der jo sådan set stadig....ikke at forglemme Ellroy!

Tornerose sov i hundrede år er simpelthen en klassiker. Læs
anmeldelsen på Litteratursiden.

Jeg læste i øvrigt Camilla Läckbergs "Stenhuggeren" samtidig med "Tornerose...." og hvis man fik nok af parforholdsproblemer, bleskift og politisk korrekte politimænd, der holder ind til siden, når de skal tale i telefon af hensyn til trafikken- er det et en lise at læse en æstetsik og stilistisk nydelse, hvor den knap så korrekte Veum må skylle et par Akvavitter i halsen mens han reflekterer uhyre morsomt over de karakterer han støder ind i - i sin fiktive verden.

Fik jeg sagt noget om plottet? Nåh....