søndag den 15. juli 2007

Den syngende grønthandler



Den syngende grønthandler kom hver formiddag forbi i den lille by Cefalu på Sicilien i september 2005. Salget foregik ikke kun på gadeplan. Kvinderne firede f.eks. indkøbskurve fra altanen ned til den lille grøntsagsvogn (sikkert inkl. mønter), kurvene blev fyldt med frugt og grøntsager og derefter stille og roligt hejst op.

Siciliansk siesta-stemning



Kan du se fiskekutteren? Sker der andet? Næhhhh..

Ting 19,opgave 2: Efter 5-6 forsøg lykkedes det at uploade min egen video på Youtube. Videoen blev optaget på en rejse til Cefalu, Sicilien sommeren 2005, en eftermiddag, hvor alle andre sov. Nå, ja bortset fra en enkelt fiskekutter. Registreringen var nem,kunne bruge min Google konto selvfølgelig, fordi G ejer Y. Men min trådløse bærbare nægtede at samarbejde, den skulle have en mere stabil datatransporter, et godt gammeldags netkabel.

Ps: Jeg er ved at udvikle mig til "Det publicerende menneske"...

YouTube som politisk redskab

Ps: har læst i dagens avis fra Politiken at YouTube har mere end 20 millioner besøgende, vel at mærke hver måned. Alle registrerede brugere kan uploade videoklip til sitet. Og at det amerikanske præsidentvalg bliver afgjort her. Her kontrollerer politikerne ikke mediet.

Der er en direkte og ucensureret kommunikation mellem borgere og politikere. Og den kommunikationsform vinder frem støttet af ejerne. YouTube ejes af Google, der også ejer CNN. Google opfordrer vælgerne i USA til at henvende sig direkte til kandidaterne med videoindslag, som vil blive bragt på et møde med de demokratiske kandidater, som CNN og YuoTube står for den 23.juli. Overraskende? Tja, helt ucensureret bliver det ikke. CNN vil se videoklippene igennem, før de godkendes til fremvisning.

Hillary Clinton bliver her fremstillet (af en anonym bruger) i bedste Big Brother stil som skræmmende slavepisker:

Mna na h Eireann



På YouTube kan man finde millioner af videoklip, bla. fra popstjerner. Sinead O'Connors sang om kvinderne fra Irland (Mna na h Eireann - på keltisk) er en af utallige smukke sange fra den engang så oprørske og skaldede sangerinde. "Nothing compares to you" blev hendes magahit, men det senere album "Faith and Courage" er nok det mest bevægende, som denne blogger har lyttet til. "Theology" er hendes seneste og nye album. Og ja, hun er ved at blive rimelig religiøs. Men jeg er stadigvæk stor fan.

Fantastiske YouTube. Jeg vil bruge det meget mere fremover. Brugte i øvrigt min lille søgemaskine til tjenesten på min igoogle forside. Hvor svært kan det være?