lørdag den 9. juni 2007

So ein Ding muss ich auch haben...



LibraryThing.com er et utrolig spændende site, som har mange sjove, skægge og skæve funktionaliteter. Og jeg er vild med at Tim Spalding laver formidling ovenpå bibliotekernes hårdtudarbejdede bibliografiske data og via samarbejde med Amazon.com.

Havde Litteratursiden.dk dog bare adgang til de samme nationalbiografiske data - eller kunne udnytte brugernes spor på siden. Vi skal stadigvæk være geniale i forhold til at skabe nye måder at formidle på., men det ville spare mange manuelle ressourcer og arbejdstimer. Og der er næsten ingen grænser for hvad det kunne bruges til...

En af de nye udviklingsideer, som Spalding er i gang med - nok mest til de amerikanske biblioteker - er at tilbyde brugernes tags til informationssøgningsbrug i katalogen. Hmm...vil nok tage lang tid før de ca. 100 danske medlemmer kan generere tags nok til bibliotek.dk.

PS: Nogen, der kender en måde til at få danske forsidebilleder ind på reolen?

torsdag den 7. juni 2007

1. Læringsrapport

Fordele:
Jeg er især glad for samspillet mellem den personlige Googleside og Googlereader. Det er en stor hjælp til den daglige research af nyheder. Jeg føler mig allerede mere klog, fordi jeg kan følge med. Eksempel: Esbens blog havde en nyhed, som jeg var nødt til at følge op på og kom på den måde ind i Esbens linkssamling på del.icio.us og fandt nyttige links.

Utrolig hyggeligt at deltage og være med sammen med resten af HB, modtage kommentarer og opdage at nogen vil være fan..og selv blive fan.

Ulemper:
Drukner i alle de spændende nyheder.. og gad vide hvad jeg går glip af ved kun at have medtaget nyheder (Google Reader) for f.eks. kultur og biblioteksverdenen?

tirsdag den 5. juni 2007

Lækre del.icio.us


Øh, bare lyden af navnet del.icio.us er lækker. Ligger godt i munden!

Well, seriøst et af de bedste værktøjer til deling af bookmarks. Og til at finde de nyeste emner og links på nettet. Den der widget-tag-cloud som onlinelærinden har puttet på sin forside ser da supersmart ud.
Bikse, bakse...kommer snart på bloggen her!

Online med Messenger


Så er det slut med at råbe til hinanden gennem kontoret. Er nu blevet oprettet med liveid og emailadresse og har tilføjet kontaktperson.
Glæder mig til at bruge Messenger på arbejdet, hvor jeg forventer at det kan være et glimrende værktøj. Ikke mere face-to-face kommunikation? Kan redaktionsmøder foregå online? Instant messaging kan næppe afløse det kick. Men et godt supplement.

Onlinemusikbibliotek


Glemt din iPod og savner du din egen musik?

Det er utroligt hvad disse web 2.0 tjenester kan tilbyde. Lala.com er et musikbibliotek på nettet, der kan afspille din egen musik. Tjenesten indekserer din musik fra din computer plus din musik i iTunes. Når du sidder ved en anden computer end din egen kan lala.com afspille din musik fra sine egne arkiver. Må have store servere stående, hvis man skal matche al verdens musik?

I bedste web 2.0 stil kan ens venner lytte til musikken, hvis de også har oprettet en profil på lala. Man bliver snart nødt til at have sit eget forbryderalbum til alle de profiler, man kaster rundt med ude på webben.

Gad vide om lala kan genkende den danske gruppe Catbird? Det skal prøves. Nogen, der gerne vil være ven?

Going personal med Google

Kalendere er coole. Det er små søgeværktøjer også. Kan nu fra egen startside søge i både wikipedia og Youtube og derudover se klokken, datoen, få vejret og se om nogen har sendt mail til min gmail. Hvilke kompetencer mon vi er ved at udvikle?

RSS med omtanke

Så er Google reader en realitet for denne 23tingfinder. Pt. abonnerer jeg på kulturnyheder fra Bogmarkedet, Litteratursiden & Politiken. Plus nyheder fra den omtumlede biblioteksverden via Esben Fjord blog, brugernes bibliotek og Orakel.dk. Har lært at feedadresser kan hedde noget med feed i enden, og at explorer 7iE har sin egen reader.

Overblikket kan nemt drukne i mængden af feeds. Men ideen er jo kanon og oplagt for os, der dagligt sidder og bladrer på nettet efter de seneste hotte nyheder om litteratur.

Har tidligere abonneret på Feedreader, der havde en irriterende mani med at poppe op med sine beskeder nederst i browserens højre hjørne. Konstant. Den døde.